хранителни добавки при Ниско либидо

Аргинин действие

   Ползите и ефектите на аргинин във Вашето тяло


Аргининът, често наричан L-аргинин, е аминокиселина, която играе решаваща роля в различни телесни функции. Това основно хранително вещество участва в производството на протеини и освобождаването на азотен оксид, който помага за отпускане на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението.


Аргинин действие


Едно от основните предимства на аргинина е способността му да поддържа здравето на сърцето. Чрез подобряване на притока на кръв и насърчаване на здравословни нива на кръвното налягане, аргининът може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен това е известно, че аргининът засилва имунната система, подпомагайки защитата на организма срещу инфекции и заболявания.

Спортистите и фитнес ентусиастите също приемат аргинин заради неговите потенциални ефекти за подобряване на постиженията. Смята се, че тази аминокиселина повишава толерантността към упражнения и издръжливостта чрез подобряване на притока на кръв към мускулите, като по този начин подобрява доставянето на хранителни вещества и отстраняването на отпадъците по време на физическа активност.

Освен това аргининът е изследван за потенциалната му роля в поддържането на еректилната функция при мъжете. Като стимулира производството на азотен оксид, аргининът може да помогне за отпускане на кръвоносните съдове в пениса, което води до подобрен кръвен поток и потенциално подобрена сексуална активност.

Включването на богати на аргинин храни като птиче месо, риба, ядки и семена във вашата диета може да ви помогне да осигурите адекватен прием на тази важна аминокиселина. Въпреки това, за хора, които може да имат затруднения да задоволят нуждите си от аргинин само чрез диета, се предлага и хранителна добавка на прах, капсули и таблетки.

В заключение, аргининът предлага набор от ползи за цялостното здраве, от сърдечно-съдовата подкрепа до спортните постижения и сексуалното здраве. Когато сте запознати с ефектите на аргинина и го включите в начина си на живот, можете потенциално да изпитате положителното въздействие, което това основно хранително вещество може да има върху тялото ви.
По-нова По-стара

Най-добрия креатин

creatine.bg

Форма за контакти