хранителни добавки при Ниско либидо

Аргинин при еректилната дисфункция

Каква е връзката между аргинин и еректилната дисфункция при мъжете, как работи и как може да помогне за подобряване на този здравен проблем. Много хора се борят с ниско либидо и еректилната дисфункция, но може би не знаят как аргининът може да бъде полезен за решаването на този проблем.


Какво е еректилна дисфункция?

Еректилната дисфункция, наричана още импотентност, е състояние, при което мъжете имат затруднения с постигането или поддържането на ерекция, необходима за сексуална активност.

Аргинин при еректилната дисфункция при мъжете


Каква е Връзката между аргинин и еректилната дисфункция

Изследвания показват, че аргининът може да бъде полезен за мъжете, страдащи от еректилна дисфункция. Това е поради неговата способност да увеличава производството на азотен оксид, който подпомага разширяването на кръвоносните съдове и по този начин подобрява кръвообращението в областта на мъжкия полов орган. Повишеното кръвообращение може да улесни постигането на ерекция и да подобри сексуалната функция.

Потентността , т.е. способността да се чувстват и изпитват сексуални реакции, включително ерекция, състояща се в втвърдяване и уголемяване на пениса, е резултат от множество фактори и процеси, протичащи в мъжкото тяло на съдово, хормонално, нервно и емоционално ниво.

Едно от ключовите химични съединения в поредицата протичащи реакции е гореспоменатият азотен оксид. Произвежда се в автономните нервни окончания на кавернозните тела на пениса в резултат на елиминирането на аминогрупата (-NH2) от молекулите на аргинин. След това NO се свързва с рецепторите на ензима гуанилат циклаза, като го стимулира да синтезира т.нар. цикличен гуанозин монофосфат (cGMP). Това е вещество, което предизвиква релаксация (разширяване) на мускулатурата на кръвоносните съдове и позволява повишен приток на кръв към кавернозните тела на пениса.

Крайният ефект е ерекция. Осигуряването на повишено количество L-аргинин в организма повишава ефективността на механизмите, водещи до ерекция, поради което това вещество се включва в лекарствата за ерекция и хранителните добавки. Хората със сексуални разстройства също се препоръчват да приемат по-големи количества от него с храната.


Как може аргининът да помогне при еректилна дисфункция?

Приложението на аргинин като добавка може да бъде ефективен начин за подпомагане на мъжете с еректилна дисфункция. Предимството на аргинина е, че той е естествено съществуваща съставка в организма и не представлява риск от сериозни странични ефекти. Повишаването на нивата на аргинин в организма може да подобри кръвообращението, което е ключов фактор за здравето на мъжката сексуална функция.


Как да включим аргинин в нашия ежедневен режим

За да се възползваме от ползите на аргинина за еректилната дисфункция, можем да включим прием на добавки с аргинин по 3 до 5 грама дневно.


Заключение

Аргининът може да бъде ценен съюзник в борбата с еректилната дисфункция при мъжете, като подпомага кръвообращението и подобрява сексуалната функция. L-аргининът е един от основните компоненти (освен растителни екстракти от Tribulus terrestris и корен от женшен ) на много лекарства без рецепта и хранителни добавки, които са широко известни, като най-ефективното средство за постигане на ерекция.

По-нова По-стара

Най-добрия креатин

creatine.bg

Форма за контакти